Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The invention of mummification enabled the ancient Egyptians to preserve the bodies not only of humans but also of animals, so that they could live forever. Mummified animals are of four different types: food offerings, pets, sacred animals, and votive offerings. For the first time, a series of studies on the different types of animal mummies, the methods of mummification, and the animal cemeteries located at sites throughout Egypt are drawn together in a definitive volume on ancient Egyptian animal mummies. Studies of these animals provide information not only about the fauna of the country, and indirectly, its climate, but also about animal domestication, veterinary practices, human nutrition, mummification technology, and the religious practices of the ancient Egyptians. A new postscript is included in this paperback edition, taking account of the latest discoveries and research. Contributors: Edda Bresciani, Aidan Dodson, Salima Ikram, Dieter Kessler, Abd el-Halim Nur el-Din, Paul Nicholson, Donald Redford, Susan Redford, Roger Lichtenberg, and Alain Zivie.