Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The production of laccase by an indigenous strain of Coriolus versicolor was studied on submerged fermentation. The physical parameters namely, pH, Temperature, Incubation period, Inoculum size were studied for the higher Laccase enzyme production. The optimum pH for the both biomass and laccase production was found to be pH 5.0 which shows the maximum (12.88 U/ml) laccase activity and pH 10.0 shows the minimum (5.86 U/ml) laccase activity. Of the different temperature (15 oC, 20 oC up to 40 oC) tested for the optimal laccase production 25 oC showed the maximum (11.52 U/ml) laccase activity, while 40 oC shows the minimum laccase activity (4.21 U/ml). Among the different incubation period 7 days supported maximum laccase activity (12.78 U/ml) and 10 days shows minimum laccase activity (5.20 U/ml), while four discs (appx. 12mm) supported the maximum activity (11.80 U/ml) and seven discs shows the minimum laccase activity (5.53 U/ml). The above result indicates that the Coriolus versicolor can be used as a biotechnological tool.