Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Die Behandlung der Leguminosen in der Chemotaxonomie der Pflanzen wird mit Band XIb-1 fortgesetzt. In ihm werden die von den Caesalpinioideae und Mimosoideae bekannt gewordenen Naturstoffe im Rahmen der natürlichen Klassifikation der Familie besprochen. Der Teilband enthält über 2000 Literaturhinweise sowie ein eigenes Pflanzennamen- und Stichwortregister. Hegnauer's Chemotaxonomie is an indispensable handbook for all those scientific disciplines concerned with not only systematic botany, but all aspects of the plant world. Both text and bibliography reflect our present knowledge of the particularities of plant metabolism. The last volume of Chemotaxonomy of Plants treats Leguminosae in three parts. XIa.: General aspects. XIB-1: Phytochemistry and chemotaxonomy of Caesalpinioideae and Mimosoideae. XIb-2: Phytochemistry and chemotaxonomy of Papilionoideae (in preparation). These three volumes form a valuable tool for everyone with an interest in the Leguminosae. They are not only relevant to plant taxonomists, plant physiologists, and natural product chemists but also to ecologists, agriculturists, nutritional scientists, pharmacists, pharmacologists and ethnobotanists. The cosmopolitan Leguminosae cover approximately 600 genera and 13000 species including many economically and ethnobotanically important plants. Each of the three volumes devoted to Leguminosae contains a taxonomic index, a subject index and over 2000 references.