Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Chickpea (Cicer aretinum L.) is the third important pulse crop in the world. It is a rich source of vegetable protein for human nutrition. Ascochyta blight caused by fungus Ascochyta rabiei is the major disease limiting chickpea productivity worldwide. It causes high yield loss in chickpea annually and may cause total crop failure under epidemic conditions. Management strategies are aimed at preventing the occurrence of disease and limiting its spread. Use of fungicides to control this disease is effective, but pesticides pollute the environment and cause health hazards. Botanical derivatives are more environmentally safe than synthetic chemicals. Cassia fistula is well known for its pharmaceutical, antifungal & antimicrobial properties. So, in present study the antifungal activity of C. fistula was evaluated against the chick pea blight.