Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Reactive oxygen species are highly reactive to damage nucleic acids, proteins, lipids and carbohydrates that consequently affect the immune functions causing degenerative diseases, cancer, premature aging, inflammation, cardiovascular and metabolic dysfunction. Antioxidants are known to defuse free radicals leading to limited risk of oxidative stress and associated disorders. Carotenoids, tocopherols, ascorbates and polyphenols found in abundance in various fruits are strong natural antioxidants with free radical scavenging activity (FRSA). Polyphenols are excellent antioxidant with significant importance to reduce oxidative stress and play a key role in human health in protection against degenerative diseases. Some fruits and their underutilized parts were studied for total phenolic contents, antioxidant activity and FRSA in terms of IC50 (inhibitory concentration), EC50 (effective concentration), ARP (antiradical power) and concentration dependent reducing power, expressed as ascorbic acid equivalent (ASE/ml).