• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Standaard Boekhandel opent grootste boekhandel in hartje Limburg

 Standaard Boekhandel opent grootste boekhandel in hartje Limburg

Standaard Boekhandel opent de deuren van een gloednieuw filiaal in Limburg. De bruisende stad Hasselt mag zich kronen tot de trotse eigenaar van de grootste boekenwinkel van het land. De huidige winkel in de Maastrichterstraat verhuist op 1 juli naar het volledig vernieuwde pand in de Koning Albertstraat, in het centrum van de stad.

Limburg ademt Standaard Boekhandel

Sinds de opstart van Standaard Boekhandel zijn er reeds 140 winkels van Standaard Boekhandel geopend in België. 16 daarvan bevinden zich in Limburg én, alsof dat nog niet genoeg was, opent de keten in hartje Limburg een nieuwe vestiging. Hasselt wordt dé hotspot. Het prachtige filiaal vervangt de vorige winkel in de Maastrichterstraat en is maar liefst 1.250m² groot. Met deze oppervlakte is dit officieel de grootste boekenwinkel van het land.

#kooplokaal/Lokale economie steunen

Door de coronapandemie moesten alle winkels per direct sluiten op 17 maart. Samen met vele andere winkelketens zette Standaard Boekhandel zijn schouders onder het initiatief #kooplokaal. Meer dan ooit werd duidelijk hoe sterk de lokale verbondenheid is. Winkels en klanten spoorden elkaar aan om zo veel mogelijk te kopen bij Belgische winkels. Ook tot op heden, na de heropening van de winkels, blijft Standaard Boekhandel dit initiatief ondersteunen.

Het nieuwe filiaal gaat hiermee verder en richt zich op wat reilt en zeilt in Hasselt en Limburg. Lokale titels, onderwerpen en thema’s worden in de verf gezet op onder andere cultureel, literair, sportief en culinair vlak. Daarom zal er een afdeling uitgewerkt worden voor uitsluitend lokale werken. Deze afdeling wordt omgedoopt tot ‘Van bij ons’, want ook deze artiesten verdienen het om nu een extra duwtje in de rug te krijgen.

Groen & duurzaam

Het eerste thema dat we zullen uitspelen in de nieuwe ‘Van bij ons’-afdeling, is het stimuleren van wandelen en fietsen in de groenste provincie van het land. De nieuwe winkel heeft een tweede in- en uitgang aan de kant van het nieuwe stadhuis. Het is ook aan deze kant dat Standaard Boekhandel ervoor gekozen heeft om een heuse fietsenstalling te installeren voor het opladen van e-bikes. Dit nodigt de bewoners van Limburg uit om al fietsend de nieuwe Standaard Boekhandel in Hasselt te bezoeken. Terwijl de fiets oplaadt, kunnen ze de sfeer opsnuiven van een échte boekenwinkel. Daarna kan de uitstap ongestoord voortgezet worden om het mooie Hasselt en zijn omliggende Limburgse pareltjes verder te ontdekken.

Kom & Kijk op 4–5 juli

Op 4 & 5 juli organiseert het winkelteam op een veilige manier een Kom & Kijk-weekend. Er wordt dat weekend gezorgd voor extra sfeer en beleving, want het trouwe en hechte team in Hasselt staat vol trots te popelen om hún winkel te tonen aan het grote publiek.