• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Standaard Boekhandel opent gloednieuwe flagshipstore in de Brusselse voetgangerszone

Standaard Boekhandel Brussel Anspach

Standaard Boekhandel opent vandaag zijn nieuwe vestiging op de Anspachlaan in Brussel. De winkel wordt ruim twee keer groter dan de vroegere winkel op de hoek van het Muntplein. Het aanbod stijgt van 8.000 naar 20.000 boekentitels, met voor het eerst ook een ruime selectie aan internationale bestsellers in het Frans en in het Engels. Op deze manier zet Standaard Boekhandel zich duidelijk op de kaart in de hoofdstad. Standaard Boekhandel investeert daarnaast ook in een breed assortiment aan schrijf-en papierwaren en eigentijdse cadeau-artikelen – zo wordt de innovatieve Moleskine Smartpen letterlijk in de kijker gezet in de Brusselse winkel met een eigen verkoopshoek.

‘Standaard Boekhandel Brussel’ geeft blijk van grote ambitie

De verhuis naar de nieuwe locatie in het winkelcentrum Anspach Shopping Brussels op de Anspachlaan is een mijlpaal voor Standaard Boekhandel. Guido De Smet, Directeur Retail van Standaard Boekhandel, legt uit: “Niet alleen krijgt de hoofdstad hiermee een flagshipstore zoals we die in de andere grote Vlaamse steden kennen, we zetten ook volop in op het internationale karakter van Brussel. Voor de eerste keer zal het aantal niet-Nederlandstalige titels ongeveer de helft van het aanbod uitmaken. Zowel geïnteresseerde Vlamingen als Franstaligen én anderstalige bezoekers kunnen in ‘Standaard Boekhandel Brussel’ terecht voor een grote keuze aan boeken in het Frans en Engels. Daarnaast vinden ze er ook een uitgebreid aanbod internationale kranten, weekbladen en magazines.”

Verdubbeling ruimte & aanbod

Met het nieuwe filiaal versterkt Standaard Boekhandel zijn aanwezigheid in onze hoofdstad. “Het pand in de Brusselse voetgangerszone is ideaal gelegen - het winkelcentrum Anspach Shopping Brussels verbindt het Muntplein via een overdekte passage met de Anspachlaan en biedt Standaard Boekhandel op die manier twee ingangen. De nieuwe winkel is bovendien 1.000 vierkante meter groot, ter vergelijking: de vroegere winkel op het Muntplein telde 450 vierkante meter. Het aantal titels stijgt aldus van 8.000 naar 20.000, daarmee worden we in de hoofdstad hét referentiepunt voor alles wat boeken aanbelangt, zowel voor Nederlandstalige als voor internationale literatuur. Uiteraard gaan we de winkel met extra medewerkers bemannen - een ploeg van 14 werknemers staat klaar om alle klanten gericht te kunnen helpen”, aldus Guido De Smet.

Beleving staat centraal in de winkel

In de ruime winkel vinden consumenten meer dan een gevarieerd aanbod van de recentste boeken. Standaard Boekhandel wil zijn lezers inspireren en dus wordt er extra ruimte voor beleving voorzien. Zo worden er regelmatig ontmoetingen met Brusselse en internationale topauteurs, signeersessies en andere culturele events op de agenda gezet. Guido De Smet is enthousiast: “De nieuwe winkel ligt niet toevallig in de Brusselse voetgangerszone, de piétonnier, die in volle ontwikkeling is. Wij zien deze boekhandel als een laagdrempelige culturele ontmoetingsplaats voor de Brusselse Vlamingen en alle andere Brusselaars. Ook toeristen vinden er hun gading met een breed aanbod aan Brusselse publicaties, zodat ze onze hoofdstad en haar inwoners vlot kunnen leren kennen.”

“Bovendien kan iedereen bij ‘Standaard Boekhandel Brussel’ ook terecht voor cd’s, geschenken én schrijf- en papierwaren. Dat kan dankzij de unieke samenwerking met de (van oorsprong Franstalige) boek- en papierhandel Club, die sinds 2014 tot dezelfde familie behoort. Van potloden tot schriften en notitieboekjes, van agenda’s en wenskaarten tot originele giftartikelen of cadeaubons, ‘Standaard Boekhandel Brussel’ heeft heel wat meer in de aanbieding dan boeken en tijdschriften”, zegt Els Verstraete, Filiaaldirecteur bij ‘Standaard Boekhandel Brussel’.

Van analoog naar digitaal - Notitieboekje getransformeerd tot tablet

Standaard Boekhandel Brussel’ pakt uit met een heuse verkoopshoek voor Moleskine. Waar het lifestyle merk vooral bekendstaat voor zijn notitieboekjes in diverse kleuren en formaten, pakt het uit met een vernieuwde versie van haar Smartpen. Deze innovatieve pen maakt het mogelijk om handgeschreven notities in real time te digitaliseren en transformeert zo het traditionele notitieboekje naar een heuse tablet. Dankzij de Moleskine Smartpen kunnen gebruikers met een simpele klik hun notities organiseren, archiveren, opzoeken, delen, herkleuren of beter leesbaar maken. Het is de eerste keer dat Moleskine - sinds 2016 in handen van de Belgische groep D’Ieteren - een toegewijde verkoopshoek in een winkel van Standaard Boekhandel opent. Afgaand op het succes in het buitenland, koesteren beide bedrijven hoge verwachtingen voor de verkoop van de Moleskine Smartpen.

Specifieke kenmerken van de Moleskine Smartpen:

  • Een erg dunne stift (de dunste pen op de markt)
  • Een batterij die 12u non-stop schrijven toelaat
  • Een schrijfgeheugen van wel 8 volle notitieboekjes
  • Spellings- en grammaticacontrole voor 15 talen
  • Startprijs: € 199

Pour la version française: cliquez ici.