• Gratis levering in België vanaf € 25
  • Altijd een winkel in je buurt
  • Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Ruim aanbod met 12 miljoen producten
  • Winkels
  • Verlanglijstje
  • Winkelmandje
  1. Home
  2. Evenementen
  3. Boekvoorstelling 'Het hoe en waarom van de Antwerpenaar' met Geert Stadeus
Het hoe en waarom van de Antwerpenaar

Boekvoorstelling 'Het hoe en waarom van de Antwerpenaar' in het FelixArchief

do 26 sep | 18:00 tot 20:00 uur
FelixArchief
Oudeleeuwenrui 29
2000 Antwerpen
Meer informatie over deze winkel

Op donderdag 26 september stelt Standaard Boekhandel Antwerpen Schoenmarkt samen met uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts het boek 'Het hoe en waarom van de Antwerpenaar' van Geert Stadeus voor in het FelixArchief in Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever leidt in, TV-gezicht Marcel Vanthilt praat een en ander aan elkaar, en onze kandidaat-stadsdichter Johan Sebastiaan Stuer dicht. Mis deze avond op een unieke locatie dus zeker niet.

Iedereen is welkom, maar graag vooraf aanmelden op sb.antwerpen@standaardboekhandel.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Het hoe en waarom van de Antwerpenaar

Antwerpenaren. Wie denken zij wel dat ze zijn? Wie denken ze wel dat wij zijn? We konden het hun niet één voor één vragen, want ze zijn haast met twee miljoen, waarvan een kwart in of rond de lage-emissiezone van ’t stad woont. Is Rome gekend voor zijn Spaanse trappen, Antwerpen is beroemd door zijn overtreffende trappen. Ze hebben de oudste zoo, de hoogste kerktoren, de grootste haven, de volste ring en voor alles een uitleg. De provincie Antwerpen bleek goed genoeg voor Panamarenko om er zijn universum te scheppen. De Mechelaars bouwden er hun Hof van Busleyden, Robbe De Hert zijn Hollywood aan de Schelde en de Pfaffs hun villa.

Is alles buiten Antwerpen inderdaad de parking en zo ja, hoeveel kost dat per uur tegenwoordig? Is de Antwerpenaar nu chauvinistisch of arrogant, en wat is een understatement nu weer? ’t Stad is van A, maar van wie zijn de Kempen? Kortom, de Antwerpenaar: ligt hij in ‘de bovenste schuif’ of ‘zender kosten aan’? Het hoe en waarom van de Antwerpenaar, een geestig boek waarin u alles te weten komt over Antwerpen zonder er zelf naartoe te moeten.

'Het hoe een waarom van de Antwerpenaar' is verkrijgbaar in onze webshop en bij een Standaard Boekhandel in je buurt.