• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Marvano

Boeken van Marvano

Boeken van Marvano

Marvano, pseudoniem van Mark Van Oppen (Zolder (België), 29 april 1953), is een Belgisch striptekenaar. Samen met de schrijver Joe Haldeman verantwoordelijk voor de inmiddels tot een der klassiekers gerekende sciencefictionstripreeks De eeuwige oorlog.
Van Oppen begon met het maken van illustraties voor sciencefictiontijdschriften. In Nederland verschenen in het sciencefictionmagazine Orbit. Ook illustreerde hij sf-romans voor onder andere uitgeverij Meulenhoff in Nederland. Van 1982-1986 was hij hoofdredacteur van Kuifje (weekblad) en werd daarna stripuitgever bij de Vlaamse uitgeverij Den Gulden Engel. Zijn debuutalbum was De vlucht van het paard. Naast de drieluiken Berlijn, De eeuwige oorlog (naar het boek van de Amerikaanse sf-schrijver Joe Haldeman) en het vervolg hierop Een nieuw begin (idem) zijn van zijn hand 'Red Knight' bij Standaard Uitgeverij en voor Dupuis de reeksen Rourke en Dallas Barr (wederom naar een boek van Joe Haldeman) verschenen.
Marvano won in 2008 de Stripvos voor het beste Nederlandstalige album voor het album Twee koningskinderen uit de reeks Berlijn.

(bron: Wikipdia)

Standaard Boekhandel

Alle boeken van Marvano

71 resultaten

Sorteer op
Filteren
24 van 71 resultaten getoond