• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Juliet Marillier

Boeken geschreven door Juliet Marillier

Boeken geschreven door Juliet Marillier

Juliet Marillier is een fantasyschrijver uit Australië, die met name 'historische' fantasy-boeken schrijft. 

Zij werd geboren in Dunedin, Nieuw-Zeeland, een stadje waar veel Schotse immigranten naartoe getrokken zijn. Zo groeide zij op met Keltische muziek en Keltische verhalen – dit verklaart haar belangstelling voor geschiedenis en folklore. Zij studeerde af aan de universiteit van Otage in taal en muziek, met daarna een zeer gevarieerde carrière van lesgeven in muziekgeschiedenis, zang en koorleiding, alsmede verscheidene banen voor de overheid. In 2002 werd ze voltijds schrijver.

Marillier heeft vele prijzen gewonnen voor haar boeken, waaronder vijf Aurealis Awards, vier Sir Julius Vogel Awards, de American Library Association Alex Award en de Prix Imaginales. Zij is actief in haar lokale schrijfgemeenschap, begeleidt aspirant-schrijvers, geeft workshops, en is lid van de Literaire raad van het Katharine Susannah Prichard Writers' Centre. 

Juliet is lid van de druïde-orde OBOD (de "Orde van Barden, Ovaten en Druïden") en haar spirituele waarden zijn vaak terug te vinden in haar werk - de relatie van de menselijke aard met de natuurlijke wereld speelt een belangrijke rol, evenals de kracht van verhalen vertellen bij processen van onderwijs en genezing. 

Bron: Wikipedia

Standaard Boekhandel

Alle boeken van Juliet Marillier

74 resultaten

Sorteer op
Filteren
24 van 74 resultaten getoond