• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Belgische auteurs in de kijker

Belgische auteurs in de kijker

Ons land telt heel wat fantastisch goede auteurs. Auteurs die het stuk voor stuk verdienen om in de spotlights te staan. Elk jaar kiezen wij van Standaard Boekhandel er een paar uit, onze "Belgische trots". Nog geen boek van een van hen gelezen? Laat je hieronder inspireren!


Bart Moeyaert

Bart Moeyaert debuteerde toen hij 19 was met het autobiografische 'Duet met valse noten'. Intussen telt zijn oeuvre meer dan 35 boeken en dichtbundels. In 2019 mocht de auteur uit Brugge de Astrid Lindgren Memorial Award in ontvangst nemen, dat is de meest prestigieuze prijs in de kinder- en jeugdliteratuur.

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans komt uit het Oost-Vlaamse Hamme. Hij was een verdienstelijk voetballer, maar koos begin de jaren '80 resoluut voor de literatuur. De flamboyante auteur heeft intussen meer dan 80 boeken geschreven.

Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou raakte bij het grote publiek bekend als choreograaf en jurylid in het televisieprogramma So You Think You Can Dance. Maar zijn liefde voor dans gaat hand in hand met zijn liefde voor woorden. Hij debuteerde in 2014 met 'Hard hart'.

Jo Claes

Jo Claes gaat er prat op dat hij misdaadromans en geen thrillers schrijft. Zijn boeken rond inspecteur Thomas Berg spelen zich allemaal af in Leuven. Naast misdaadromans heeft Jo Claes ook heel wat non-fictie boeken op zijn palmares.

Steven Van Belleghem

Steven Van Belleghem is keynotespreker, marketing professor, ondernemer én auteur. Hij schreef tal van non-fictie boeken rond marketing in een digitale wereld. In 2020 waagde hij zich voor het eerst aan een thriller 'Eternal'.

Toni Coppers

Toni Coppers debuteerde in 1995 met 'De beha van Madonna'. Op dat moment was hij reisjournalist voor Radio 1. 10 jaar later zou hij zijn eerste thriller schrijven. In 2014 won Coppers de Hercule Poirotprijs voor zijn boek 'Dood water'.