• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Home
  2. Sophie Kinsella

Auteur: Sophie Kinsella

© John Swannell

Auteurs: boeken van Sophie Kinsella

Sophie Kinsella is de Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks. Ook onder haar echte naam, Madeleine Wickham, brengt ze verhalen uit. Met ‘O jee, mama is een fee!’ verscheen haar eerste kinderboekenreeks. Kinsella woont in Zuid-Engeland met haar man en vijf kinderen: vier jongens en een meisje.

 Naar alle boeken van Sophie Kinsella

Genres

Literatuur & Romans Literatuur & Romans Romantische boeken Romantische boeken Kinderboeken Kinderboeken

INTERVIEW
O jee, mama is een fee!

'O jee, mama is een fee!' is je eerste reeks voor kinderen. Hoe kwam je eigenlijk op het idee?
Sophie Kinsella: “Ik haalde de inspiratie uit de sprookjes die ik verzin voor mijn jonge kinderen. Ze waren dolblij toen hun bedtijdverhalen plots in boekvorm verschenen.”

Wat is het prettigst aan fictie schrijven voor kinderen?
Sophie Kinsella: “Er is niets leukers dan een kind te horen schateren om iets wat jij geschreven hebt. Kinderen zijn doodeerlijk, dus als ze lachen, vinden ze het ook echt grappig! Ik vind het belangrijk dat kinderen voorgelezen worden en ook zelf leren lezen. Het maakt me gelukkig als ik daar mijn steentje toe kan bijdragen.”

 Lees verder

Standaard BoekhandelAlle boeken van Sophie Kinsella

255 resultaten

Filteren
24 van 255 resultaten getoond

Waarin verschilt een kinderboek van boeken voor volwassenen?
Sophie Kinsella: “Eigenlijk bevatten mijn kinderboeken dezelfde elementen als de verhalen die ik schrijf voor volwassenen. Spanning, dilemma’s, grapjes, plotwendingen, grappige personages – het zit er allemaal in, maar dan met minder en eenvoudigere woorden. Kinderen houden van herhaling: dat zie je bijvoorbeeld in de spreuk die Mama Fee telkens opnieuw gebruikt om zichzelf in een fee om te toveren. Maar het grootste verschil is wel dat deze boeken geïllustreerd zijn. Dat vind ik echt geweldig!”

De mama van Ella is erg onhandig en maakt er vaak een behoorlijke knoeiboel van. Je hebt zelf vijf kinderen. Herken je jezelf in haar?
Sophie Kinsella: “Ik geef toe dat ik mezelf wel een beetje als inspiratiebron heb gebruikt voor Mama Fee! Ik ben niet echt een handige Harriette, en als ik verdiept zit in een boek, kan ik nogal verstrooid zijn en overal dingen laten rondslingeren. Mijn echtgenoot staat veel praktischer in het leven, hij is degene die alles weer terugvindt – en gelukkig maar. Als ik magische krachten had, was ik vast even chaotisch als Mama Fee!”

Waarom houden kinderen van jouw boeken, denk je?
Sophie Kinsella: “Mijn eigen kinderen vinden de situaties waarin Mama Fee verzeilt erg grappig. Plus het feit dat Ella zo slim is en altijd wel een oplossing bedenkt. Ze vinden het ook bij zonder dat de telefoon in een toverstaf verandert. Soms zag ik ze stiekem naar mijn telefoon kijken... Want wie weet, misschien was ik eigenlijk ook wel een fee? Ik hoop echt dat andere kinderen (en hun ouders) net zoveel van de boeken zullen houden als wij.”

Ella is de held in jouw boeken. Wie was jouw held toen jij een kind was?
Sophie Kinsella: “Als kind was ik dol op ’Alice in Wonderland‘. Alice is een fantastisch personage: zo nieuwsgierig en avontuurlijk.”

Wat waren jouw lievelingsboeken als klein meisje?
Sophie Kinsella: “Mijn favoriet was ’Sjakie en de chocoladefabriek‘. Dat boek kreeg ik ooit met Kerstmis cadeau en ik heb het in één ruk uitgelezen. Toen heb ik geleerd dat een boek je helemaal in beslag kan nemen.”

Tot slot: heb je misschien nog een tip voor kinderen die ervan dromen om later ook boeken te schrijven?
Sophie Kinsella: “Bedenk een verhaal waar je zelf blij van wordt. Zorg ervoor dat je idee zo geweldig is dat je steeds zin hebt om te schrijven, ook als je bij hoofdstuk 11 bent aanbeland. En vooral: zorg dat je het schrijven zelf leuk vindt…”