• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Winkels
  • Verlanglijstje
  • Winkelmandje
  1. Home
  2. Paul Jambers

Paul Jambers

Paul Jean-Marie Jambers (Antwerpen, 15 augustus 1945) is een Vlaams journalist en televisieprogrammamaker. Hij maakte vooral naam in Vlaanderen met zijn reportagereeks Jambers op de commerciële Vlaamse zender VTM. 

Hij studeerde voor regisseur aan de RITS hogeschool. Jambers' eerste bekendheid begon als journalist voor het BRT-programma Panorama. Hij had toen reeds de reputatie van sensationele thema's in beeld te brengen. Zo werd in 1986 zijn aflevering over de Milletjassenrage met 2,1 miljoen kijkers één van de best bekeken afleveringen in de geschiedenis van het programma.

In 1989 maakte hij de overstap naar de commerciële zender VTM waar hij de naar hem genoemde televisieserie Jambers maakte. De reeks werd een kijkcijfersucces, maar viel ook aan veel kritiek ten prooi. Sinds dit programma ook in Nederland op RTL werd uitgezonden is hij ook daar bekend. 

Hij was eigenaar van het productiehuis De Televisiefabriek, dat hij oprichtte in 1989 en in 2004 verkocht aan Eyeworks. Daarnaast was hij ook jurylid in verschillende programma's zoals De Keuze van de kijker en zijn laatste programma Supertalent in Vlaanderen op VT4. 

Samen met een aantal andere televisiecollega's is Paul één van de stichtende leden van de "Vlaamse Televisie Academie".

Bron: Wikipedia

Meer over Paul Jambers

Resultaten voor "Paul Jambers"

5 resultaten

Filteren
5 van 5 resultaten getoond