• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Winkels
  • Verlanglijstje
  • Winkelmandje
  1. Home
  2. Ludo Enckels

Ludo Enckels

Ludo Enckels (°1956, Herk-de-Stad) werd geboren in een groen dorp, met smalle wegen en weinig auto’s. Die natuur speelde een grote rol in zijn jonge leven. Op zijn twaalfde verhuisde hij naar een modern huis op de markt en tegelijkertijd was er de omschakeling naar het middelbaar. Twee gebeurtenissen die bijzondere indruk op hem maakten.
Zijn middelbare schooltijd herinnert hij zich als een moeilijke, onaangename periode, waar heel veel dingen fout liepen. Toch was het in die periode dat hij besefte dat schrijven zijn roeping was.

Daarna werkte hij een paar jaar als opvoeder in een MPI, terwijl hij pedagogie studeerde. Aan die periode kwam abrupt een einde toen zijn vader overleed terwijl ze samen op reis waren. Daarna volgde een wisselvallige periode met veel reizen in Afrika en Azië, heel veel lezen, nadenken, filosoferen.

Hij begon iedere dag te schrijven, werd vader en werkte regelmatig in zeer verschillende jobs. Zijn eerste jeugdboeken verschenen en hij werkte voor verschillende uitgeverijen, werd vaak genomineerd.

Tegenwoordig woont hij dicht bij Bokrijk te midden van het groen met zijn levensgezellin, zijn zoon en hun hond. Uit zijn werk met fysiek gehandicapten groeide het idee voor Breuklijn, waarmee hij de Zoute Zoen Publieksprijs 2012 won.  (bron: Wikipedia)

Meer over Ludo Enckels

Resultaten voor "Ludo Enckels"

18 resultaten

Filteren
18 van 18 resultaten getoond