• Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Kristien Aertssen

Kristien Aertssen

Kristien Aertssen studeerde na haar universitaire opleiding grafische vormgeving in Antwerpen en illustratie in Amerika. Ze leidt nu zelf toekomstige illustratoren op aan de Antwerpse Academie. Ze werkte ook een tijdje in een jeugdatelier, waarna ze kinderboeken begon te illustreren. 
Je kan Kristien Aertssens werk herkennen door het uitbundige kleurgebruik, vaak zee- en snoepjeskleuren. Ze houdt ervan gekke situaties te tekenen in zwierige composities. Ook gebruikt ze vaak verschillende technieken op één prent. Ze laat zich graag inspireren door kindertekeningen, primitieve kunst, wereldmuziek en gekke kleuren. 
Wie goed kijkt, bemerkt kleine, grappige details, zoals de kat met de muizenpantoffels in "De papawinkel" (2000, Leopold). 
In 1993 kreeg ze de Boekenpauw voor "Tante Nans zat op een gans" (1992, Averbode). In 2003 ontving ze de Kakelbontprijs voor de "Knuffelkoningin". In 2005 kreeg Kristien Aertssen de Grote Prijs Picturale 2005 in Ronse. Ze mocht bij de volgende editie in 2007 een overzichtstentoonstelling houden en een gevelillustratie maken.Sinds 1999 schrijft Kristien Aertssen ook zelf kinderboeken. Haar boeken vertellen op een speelse manier situaties vol geestige warmte.
Meer over Kristien Aertssen

Resultaten voor "Kristien Aertssen"

21 resultaten

Filteren
21 van 21 resultaten getoond