• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Dirk Nielandt

Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur. Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm Prince of Egypt. In de jaren 90 is hij enige tijd hoofdredacteur geweest van het Suske en Wiske weekblad. Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5). Hij schreef ook scenario's voor ketnetseries Spring en De 5e boog.  

In februari 2006 wordt op de website van Dirk Nielandt bekendgemaakt, dat hij bezig is met het schrijven van het scenario voor een nieuwe Suske en Wiske-tekenfilm, De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop. Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37. En ook heeft hij één aflevering geschreven voor de 21ste reeks van FC De Kampioenen, schreef scenario's voor het tweede seizoen van De Rodenburgs en voor de nieuwe VTM-reeks Deadline 14.10.  

In 2012 schreef hij afleveringen voor Zone Stad en voor de nieuwe reeksen Zuidflank en Deadline 14/10 (VTM). In 2013 schrijft hij voor Vriendinnen (één), Albert II (één), Ontspoord (VTM), Deadline 25/05 (VTM) en Vermist 5 (Vier). 

Bron: Wikipedia 

Meer over Dirk Nielandt

Resultaten voor "Dirk Nielandt"

25 resultaten

Filteren
24 van 25 resultaten getoond