• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Winkels
  • Verlanglijstje
  • Winkelmandje
  1. Home
  2. Cécile Aubry

Cécile Aubry

Anne-José Bénard (Parijs, 3 augustus 1928 - Dourdan, 19 juli 2010), beter bekend als Cécile Aubry, was een Frans actrice, schrijfster en regisseur.
Aubry kende haar eerste grote succes al bij haar debuut als actrice in de bekroonde film Manon (1949) van Henri-Georges Clouzot. Ze hield er een contract aan over bij 20th Century Fox. In The Black Rose (1950) speelde Aubry samen met Tyrone Power en Orson Welles, en in Barbe-Bleue (1951) speelde zij de rol van de laatste vrouw van Blauwbaard (gespeeld door Hans Albers).
Naast haar filmcarrière had Aubry een succesvolle carrière als schrijfster van kinderboeken. Ze bewerkte ook zelf een paar van haar boeken voor televisie, zoals de kinderboekenserie met de pony Poly en de jongens Vincent en Pascal in de hoofdrol. De rol van Pascal werd daarbij gespeeld door haar eigen zoon Mehdi, in 1956 geboren als Mehdi El Mazouari El Glaoui uit haar huwelijk met Si Brahim El Glaoui. Mehdi zou later de hoofdrol van Sebastien spelen in de reeksen van Belle et Sebastien. In de periode 1968-1972 waren deze ook op de Nederlandse televisie te zien.

Aubry overleed twee weken voor haar 82e verjaardag aan longkanker.

Bron: Wikipedia

Meer over Cécile Aubry

Resultaten voor "Cécile Aubry"

62 resultaten

Filteren
24 van 62 resultaten getoond