Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Equity in health is endorsed by most governments. But there is no progress in reducing the relative differences between different socioeconomic groups linked to the professional status. There are obvious reasons for class differences that include poverty, low education and certain life style factors. But do we know the true background of the differences? Why do blue-collar workers have less favourable health than white-collar workers? Is it due to selection of unhealthy workers to bad workplaces or due to the working conditions? This volume provides an overview of the importance of working conditions for social class differences in health. The magnitude of social class differences in health and the importance of working conditions for these differences are described for seven European countries and Massachusetts, USA. In a summary chapter conclusions are drawn regarding to what extent social class differences in health can be explained by working conditions. An agenda for future research is presented.