Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Dranken als whisky, rum, gin, wijn en likeur zijn voor veel jazz- en bluesmusici dankbare inspiratiebronnen. Dit geldt zeker ook voor bier. Auteur Han Hidalgo en uitgever Birdy Publishing (tevens uitgever van het magazine Bier!) hebben 32 titels met 'beer' verzameld en van een culinair recept voorzien en deze vervolgens in een smaakvol boekwerk opgenomen. In sommige gerechten is bier gebruikt en bij alle gerechten wordt speciaal bier als begeleidende drank aanbevolen.
Titels uit de jazz en blues hebben de auteur geïnspireerd om gerechten samen te stellen met bieren uit het assortiment van Belgische, Duitse en Nederlandse brouwerijen. Deze brouwerijen hebben een bepaald bier uit hun assortiment bij een gerecht aangeboden. De bieren variëren van lichte soorten zoals pils, Weissbier en amber tot zwaardere soorten zoals gerstewijn (barley wine).
De gevarieerde smaakrijkdom van deze bieren komt goed tot zijn recht in de keuze van een passend bier bij een bepaald gerecht. In een beperkt aantal gerechten is een kleine hoeveelheid bier verwerkt om de smaak van het gerecht te accentueren of te verrijken. Bier mag echter nooit de ruggengraat van het gerecht vormen, maar eerder een subtiele toets geven.
Gegarandeerd een gezellige avond
Aarzel niet om vanuit uw voorkeur en smaakbeleving tot de keuze van een bier te komen en te genieten van de smaak van het bier in combinatie met de gerechten. Alle recepten zijn bestemd voor vier personen. Geniet van 96 smaakvolle pagina's met eenvoudig te bereiden gerechten en vergeet niet de bijpassende jazz- en bluesnummers erbij te zoeken! Gegarandeerd een gezellige avond!
Over de auteur
Han Hidalgo (1945) heeft een passie voor jazz, bier, koken, reizen, schilderen en het maken van sculpturen. Deze passie en vooral het genieten en het delen hiervan met anderen komen tot uitdrukking in de redactie van de sites Jazzcookin.nl en Biercuisine.nl en artikelen voor verschillende tijdschriften in Nederland en België. Recente publicaties van Hidalgo zijn: Jazzcookin' (2009), de cd 'Tasty! Blue Note With A Bite' (2010) en Biertapas (2011). Voorheen was Hidalgo docent en onderzoeker aan twee Nederlandse universiteiten en zelfstandig opleidings- en organisatieadviseur voor enkele grote Nederlandse bedrijven en gemeenten.