Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The enthusiasm of Sir Clements R. Markham (1830-1916) for travel and exploration started early and took him around the world. Originally a naval officer, he was later responsible for organising the geographical mapping of much of India, and brought the method of brewing pure quinine to India from his extensive travels in Peru. An active and influential member of the Hakluyt Society and Royal Geographical Society, Markham was instrumental in gathering support for this 1875-6 Arctic expedition. He gives a clear account of the funding, planning and aims, the execution of the journey, and how the research should be continued. In particular, he documents the physical activities involved on the expedition, including the surveying of coastal landforms, and the tradition of the Royal Navy in the Arctic. This 1877 template for scientific exploration demonstrates the approaches adopted in the nineteenth century, and is still of interest today.