Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Robert Hogg (1817-97), son of a Scots nurseryman, was destined for a career in medicine, but abandoned his studies to pursue horticulture. Employed by a famous London tree nursery, he travelled widely in Britain and Europe to study gardening practice. This work, first published in 1851, was intended to encourage a taste for the 'most important, most instructive, and intellectual branch of horticultural science' - the cultivation of fruit. (The book is subtitled 'The Apple', as though further volumes on other fruit were intended, but none appeared, though Hogg did publish The Fruit Manual (also reissued in this series) in 1860.) It lists and gives detailed descriptions, including drawings, of 401 apples in cultivation in Great Britain, and a further 541 of which Hogg had no direct knowledge. He provides classification lists by fruit colour, shape, seasonality and region - a fascinating resource for the history of horticulture and of food.