Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
'Als kleine jongen stond ik vaak naast mijn moeder in de keuken. Ik was onder de indruk van elke beweging die ze maakte. Maar wat mij het meest fascineerde was dat ze bij het serveren van de gerechten de mensen oprecht blij maakte. Dat wilde ik ook kunnen.' - RAMON BEUK
'Terug naar mijn Roti' is een persoonlijke zoektocht vol impressies, emoties en intieme ontmoetingen. Al reizend, etend en kokend neemt Ramon Beuk de lezer mee op een culinaire ontdekkingsreis door zijn Suriname. Het toont "de oorspronkelijke Beuk", de mens achter de kok. Naast zijn persoonlijke verslag over een reis van 28 dagen door zijn geboorteland, bevat het boek ruim 50 vernieuwende recepten voor typisch Surinaamse gerechten. Een heerlijk boek voor Surinamers, Nederlanders, kookliefhebbers en reizigers.
'Een sfeervol, informerend en inspirerend lees-, kijk- en kookboek. De liefde en het respect voor Suriname spat van de pagina's af. De aantrekkelijke fotografie draagt ertoe bij dat je alle recepten wilt bereiden.' - Juryrapport Kookboek van het Jaar 2011
'De sfeer en overpeinzingen zijn allemaal goed en pakkend onder woorden gebracht.' - De Volkskrant
'Dit boek is cuisinale antropologie. Een nieuw genre. Fantastisch om te lezen.' - Thomas Acda
Ramon Beuk kwam als kind, in 1975, naar Nederland. En hoewel hij groot werd tussen de boerenkool en de gehaktballen, is hij gek op roti en kousenband. Met de NCRV ging Ramon Beuk voor het eerst in 28 jaar terug naar Suriname. Op zoek naar zijn roots. En zijn roti.