Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Taxonomic investigation of the Cucurbits (family-Cucurbitaceae) growing throughout the Northern parts of Bangladesh was carried out. Documentation of species distribution, ecology and indigenous uses by local people has been made. Lists of the taxa examined with all synonyms are provided. Taxonomic position, occurrence, cultivation method, food value (mainly cultivated), uses and classification are presented and discussed. All the Cucurbits species studied were collected from the northern parts of Bangladesh. A total of 24 species under 13 genera of the family Cucurbitaceae were collected from the study area. Most of the cultivated species are grown in all districts of Bangladesh. Some of the species which are sometimes cultivated and sometimes wild are grown in particular area. Most of the species are distributed all over the study area, i. e. Benincasa hispida, Citrullus lanatus, Coccinia grandis, Cucumis melo, Cucumis sativus, Cucurbita maxima, C. pepo, C. moschata, Lagenaria siceraria, Luffa acutangula, L. cylindrica, Momordica carantia, M. cochinchinensis, Melothria maderaspatana, Trichosanthes anguina, T. cucumerina, T. bracteata and T. dioica.