Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Over the last thirty years, new scientific techniques have revolutionised our understanding of prehistoric economies. They enable a sound comprehension of human diet and subsistence in different environments, which is an essential framework for appreciating the rich tapestry of past human cultural variation. This volume first considers the origins of economic approaches in archaeology and the theoretical debates surrounding issues such as 'environmental determinism'. Using globally diverse examples, Alan K. Outram and Amy Bogaard critically investigate the best way to integrate newer lines of evidence such as ancient genetics, stable isotope analysis, organic residue chemistry and starch and phytolith studies with long-established forms of archaeobotanical and zooarchaeological data. Two case study chapters, on early Neolithic farming in Europe, and the origins of domestic horses and pastoralism in Central Asia, illustrate the benefit of a multi-proxy approach and how economic considerations feed into broader social and cultural questions.