Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Toxoplasmosis is one among the most important zoonotic diseases with a worldwide geographical distribution. All warm blooded animals and human beings can be affected by this disease. Man acquires infection with Toxoplasma gondii by consumption of raw and undercooked infected meat of intermediate hosts like poultry birds, or by ingestion of sporulated oocysts via consumption of contaminated food and water. This study was conducted to determine the seroprevalence and risk factors of Toxoplasma gondii in free range chickens of district, Faisalabad, Punjab-Pakistan. Overall seroprevalence of T. gondii was 36.33% in this area. Area- and sex-wise seroprevalence was detected as non-significant. Age-wise analysis showed highest seroprevalence rate (57.14%) in chickens of age group ranging from 1.5-2 years. The chickens kept along with pet cats showed higher seroprevalence as compared to those kept without pet cats. Feeding and watering patterns showed non-significant impact on the seroprevalence of T. gondii. Results of the present study will be helpful to develop appropriate countermeasures agains Toxoplasmosis in this region.