Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Rice (Oryza Sativa. L) is staple food and in Pakistan 5547 thousand tons of area is under rice cultivation. The productivity of rice can be enhanced by use of pesticides but once these toxic chemicals are applied to rice crop some of their residues remain on crops. The presence of these pesticides can pose risk to humans and also to the environment either directly or indirectly. So the present study was conducted to estimate the residual level of some selected organochlorine pesticides (OCPs) in rice grains and straw samples collected from different areas of Punjab, Pakistan. According to present study non-significant variation was observed among all the samples collected from different sampling sites. However, level of OCPs in rice straw and grains were exceeding the maximum residual limits (MRLs). And consumption of rice grains by humans can pose risk of cancer in long run. Similarly animals are not safe by consumption of rice straw as fodder.