Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Study were the effect of feed rates, spray drying temperature on blended pomegranate juice powder and to evaluate the storage stability of pomegranate juice powder. Spray drying parameters were considered in which three levels of temperature and feed rates included, viz., 1750C, 1850C, 1950C and 15% (300ml/hr), 20% (400 ml/hr) 25% (500 ml/hr), respectively. The different additives like corn starch, Maltodextrin and soluble starch were added in spray dried pomegranate juice powder. The pomegranate juice powder stored in refrigerated storage conditions for 30 days of storage period. The sensory attributes like colour, flavor, appearance, taste and overall acceptability of samples for ambient temperature and refrigerator storage conditions (4-6 0C) were analyzed and pH, acidity and moisture content also determined at regular intervals of 10 days. Spray drying of pomegranate juice in not possible without additives and soluble starch proved best for spray drying of pomegranate juice. Better product and quality juice powder, inlet hot air temperature of 1950C at 15 and 20 % feed rate found optimum. In sensory evaluation, the overall appearance was better in refrigerated temperature.