• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Spiegelingen

uit het notitieboekje van de therapeut

Boek | Nederlands
€ 25,54
+ 51 punten

Omschrijving

De psychotherapeut beluistert verhalen die raken, hij laat zich beroeren door woorden over zorgen en angsten, over pijn en onmacht, over liefde en haat, over verlangen en lijden. Maar hoe draagt de psychotherapeut zorg voor zichzelf, teneinde de capaciteit te bewaren om al die pijnlijke verhalen te helpen dragen?

Psychotherapeuten blijken vaak kleine of grote verzamelaars te zijn van woorden. Ze noteren zinnen en citaten uit de literatuur die hen raken, die hen boeien en intrigeren, en bewaren ze in mooie boekjes en schriftjes. Het gaat om woorden die als voedsel zijn voor de geest, en die van waarde zijn in het zoekproces naar woorden en beelden dat zich dagelijks in elke therapiekamer afspeelt. Dichters en schrijvers weten immers ervaringen zo te verwoorden dat ze raken aan de essentie, dat ze vorm geven aan wat misschien al een hele tijd rondzwierf in onze gedachten, zonder daarvoor ?passende? woorden te vinden.

Spiegelingen is te beschouwen als een door therapeuten volgeschreven notaboekje. Het biedt een verzameling aan bespiegelende woorden van dichters en schrijvers omtrent een diversiteit aan levensthema?s waarmee de therapeut in zijn werkkamer wordt geconfronteerd. Ze werden bijeengebracht door psychotherapeuten uit Vlaanderen en Nederland. Het gaat om thema?s als tijd, het leven, verbondenheid, opgroeien, verlies en verdriet? Elk thema wordt ingeleid met enkele bespiegelende gedachten. Verder doen vele citaten gewoon hun werk: ze inspireren, raken of doen je gewoon even stilstaan?

Het boek is bedoeld voor wie van woorden houdt die vorm geven aan levensthema?s; omdat je ze tegenkomt in je werk als psychotherapeut of hulpverlener, of omdat je ze ontmoet in je persoonlijk leven.

OVER DE AUTEURS

Nicole Vliegen is psycholoog, psychodynamisch kindertherapeut en psychoanalytica. Ze is hoofddocent in de onderzoeksgroep Klinische Psychologie van de KU Leuven, academische verantwoordelijke van de opleiding Psychodynamische Kinderpsychotherapie en voorzitter van RINO Vlaanderen.

Lieve Van Lier is psycholoog en psychodynamisch kindertherapeut. Ze is medewerker van de onderzoeksgroep Klinische Psychologie van de KU Leuven, staflid van de opleiding Psychodynamische Kinderpsychotherapie en bestuurslid van RINO Vlaanderen.

Specificaties

Betrokkenen

Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
191
Taal:
Nederlands

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789033491757
Verschijningsdatum:
12/03/2013
Uitvoering:
Boek
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 51 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
KORTING

€ 30 korting

op de Vivlio InkPad 3 e-reader
KORTING
Vivlio InkPad 3 e-reader
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.