Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Evaluates the carcinogenic risk to humans posed by the ingestion of several naturally occurring substances. Separate monographs are presented for two food items (salted fish and pickled vegetables), two naturally occurring plant substances (caffeic acid and d-limonene), four heterocyclic aromatic amines found in cooked meat and fish, and selected mycotoxins, including aflatoxins.
The monograph on salted fish concentrates on fish as traditionally prepared in southern China, where very high rates of nasopharyngeal carcinoma have been linked to the consumption of salted fish prepared in a manner which involves putrefaction. The monograph concludes that Chinese-style salted fish is carcinogenic to humans. The second monograph concludes that pickled vegetables prepared according to traditional Asian methods are possibly carcinogenic to humans. Caffeic acid was judged to be possibly carcinogenic to humans. The report was unable to classify the carcinogenicity of d-limonene. For the heterocyclic aromatic amines present in cooked meat and fish, IQ was classified as probably carcinogenic to humans; MeIQ MeIQx and PhIP were classified as possibly carcinogenic.
The most extensive monograph on aflatoxins concludes that naturally occurring mixtures of aflatoxins are carcinogenic to humans and that aflatoxin M1 occurring in milk is possibly carcinogenic. Toxins derived from Fusarium moniliforme and ochratoxin A, which has been linked to Balkan endemic nephropathy, were classified as possibly carcinogenic to humans. The remaining mycotoxins could not be classified.