Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Salt stress of arable land is an increasing problem of many irrigated, arid and semi-arid areas of the world where rainfall is not sufficient to leach salts from the root zone, and it is a significant factor in reducing crop productivity. The United Nation Environment Program estimates that approximately 20% of agricultural land and 50% of cropland in the world is saline. Sodium chloride is the most soluble and abundant salt released. These soils have high pH, poor infiltration and permeability, poor physical properties and offer high mechanical impedance to the growth of roots. Salt accumulation in soil induces physiological and metabolic disturbances in crops affecting development, growth, yield and quality of crops. When the plants are subjected to salt stresses the balance between the production of active oxygen species (AOS) and the quenching activity of antioxidants may be upset and oxidative damage may result. This results in the reduction of growth and yield of wheat plant.Wheat is a salt sensitive glycophyte. Foliar application of sodium benzoate mitigates the adverse effects of salinity on wheat. Sodium benzoate acts as an efficient hydroxyl radical scavenger.