Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
This book examines the daily details of slave work routines and plantation agriculture in the eighteenth-century British Atlantic, focusing on case studies of large plantations in Barbados, Jamaica, and Virginia. Work was the most important factor in the slaves' experience of the institution. Slaves' day-to-day work routines were shaped by plantation management strategies that drew on broader pan-Atlantic intellectual and cultural principles. Although scholars often associate the late eighteenth-century Enlightenment with the rise of notions of liberty and human rights and the dismantling of slavery, this book explores the dark side of the Enlightenment for plantation slaves. Many planters increased their slaves' workloads and employed supervisory technologies to increase labor discipline in ways that were consistent with the process of industrialization in Europe. British planters offered alternative visions of progress by embracing restrictions on freedom and seeing increasing labor discipline as central to the project of moral and economic improvement.