Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Cultivable land scarcity is a major limitation for horizontal increase of food production for the future food security of the world. Potato is the most energy efficient crop in terms of yield and nutritional values that can contribute vertical increase in food production for insuring food security in the world. Keeping this notion in mind the present research work was undertaken with a view to improve potato in both quantitative and qualitative attributes. In the present study the following research issues were addressed: i) improvement of tissue culture technology for the production of high quality seed potato; (ii) development of nutritionally enriched potato cultivars through selective biochemical property profiling; iii) improvement of pro-vitamin A and iron (Fe) content in selected potato cultivar through the induction and evaluation of somaclonal variation and iv) the improvement of the in vitro conservation method for potato germplasm conservation.