Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The Sugar mill effluent was collected in the present research and used for the cultivation of Spirulina platensis. The physico-chemical characteristics of the Sugar mill effluent were analyzed. The Blue Green Algae Spirulina platensis was cultivated in conical flask containing Zarrouk's medium with three different concentrations of Sugar mill effluent (50 ml, 75 ml and 100 ml/lt). The Direct microscopic count, optical density and dry biomass of S. platensis was high in SP4 followed by SP3 and SP2. The least microscopic count was recorded in SP1. Phycocyanin was extracted from harvested S. platensis by homogenization with Sodium phosphate buffer of pH 6.8 and subjected to freezing, thawing and centrifugation. The protein content, moisture and ash, crude fat, total carbohydrates, total phenolics, chlorophyll, carotenoids and phycocyanin content was estimated. The biochemical contents of Spirulina platensis were high in SP4 followed by SP3 and SP2. The least biochemical content was recorded in SP1 (control. This present research improves the production of the Blue green algae Spirulina platensis in future and prevents the environmental pollution emerging from the Sugar mill effluent.