Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Chilli (Capsicum annuum L.) popularly known as hot, bell and sweet pepper or cayenne (English), tianjiao (Chinese), poivron (French) and paprika (German), belongs to genus Capsicum of Solanaceae family. It is diploid (2n = 24), annually cultivated short-lived perennial plant. Though chilli is classified under self-pollinated crops, natural cross pollination takes place up to the extent of 7 to 60 per cent. Therefore, greater amount of variability is observed in this crop. In most of the Indian diets, chilli is mainly consumed as a spice in form of dried powder or fresh green fruits. In addition to high nutritive values, chilli also has medicinal properties. Biochemical and molecular markers can be effective means to determine varietal identification among different genotypes/varieties. Isozyme electrophoresis; SDS-PAGE and RAPD offer potentially simple, rapid and reliable techniques for varietal identification of chilli. Isoelectric focusing, a newly traditional techniques can also more useful for the identification of different chilli varieties.