• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Geschiedenis & Samenleving
  3. Geschiedenis
  4. Printed Cookbooks in Europe, 1470-1700

Printed Cookbooks in Europe, 1470-1700

A Bibliography of Early Modern Culinary Literature

Henry Notaker
Hardcover | Engels
€ 279,45
+ 558 punten
Levering 1 à 4 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

First edition. This is the first bibliography to list all known editions of printed cookbooks published in Europe before 1700. More than a hundred titles in at least 650 editions were printed in fourteen different languages. Some household encyclopedias with culinary sections have also been included. Many of the editions described have never before been listed in modern bibliographies.
Cookbooks from this period are no longer only of interest to collectors and antiquarians. Food history is taught as an academic subject in an increasing number of universities, and this bibliography will be a useful tool for students of culinary literature, as a source for the history of cuisine and food culture. Also, book and literary historians are turning their attention to different forms of non-fiction that had not been properly studied until now: practical handbooks and didactic "how-to" books, of which cookbooks are distinctive examples. Information provided here about the locations of known copies, modern reprints, and facsimile editions will facilitate these studies.
The bibliography gives the full title and physical description of each work. Annotations provide details about contents, biographical data about authors and publishers, information about the sources of the recipes, translations, and plagiarisms. A historical introduction analyzes the development of the cookbook as a genre during the first two centuries of printing, with reference to authorship, publishing history, didactic methods, culinary processes, and differences in gender.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
416
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789061942702
Verschijningsdatum:
1/01/2010
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
226 mm x 287 mm
Gewicht:
1360 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 558 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
CADEAU

Suske en Wiske & Jommeke trakteren

Koop hun avonturen nu voor slechts € 5!
CADEAU
actie strips
LANG LEVE LEZEN

Ontmoet topauteurs in onze winkels

tijdens het Feest van het Boek van 24 t.e.m. 26 oktober
LANG LEVE LEZEN
Feest van het Boek
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-bookactie korting
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.