Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Peach is the leading temperate fruit crop after apple and pear. In Punjab, peach fruits are harvested in May when temperature and relative humidity is high. The fruit is highly perishable in nature and cannot be stored for longer time at ambient temperature. Proper storage extends the period of availability of peach fruits by reducing the rate of respiration and minimizing transpiration losses during period between harvest and consumption. Therefore a systematic study needs to be carried out to access the effect of pre-harvest sprays on quality of peach. Peach is a perishable fruit and information on pre-harvest treatments of nutrients and growth regulators on storage life and quality of subtropical peaches is not known which have been reported to play an important role in improving the storage of fruits by minimizing the rate of respiration and retarding senescence. Therefore, the present experiment is planned to study the effect of pre harvest application of calcium chloride, boric acid, potassium and gibberellic acid on storage life and quality of peach fruit cv Shan-i-Punjab