• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Praktische gids bemiddeling

met modellen

Willem Meuwissen
Met losse bladen | Nederlands
€ 128,00
+ 256 punten

Omschrijving

Tweede, volledig herziene en geactualiseerde uitgave van het standaardwerk Praktijkboek Bemiddeling. Bevat alle aanpassingen aan de bemiddelingswet van 2018 en van het Uncitral Verdrag van Singapore over de uitvoerbaarheidsverklaring van internationale bemiddelingsakkoorden 2018.

Dit uniek handboek beschrijft iedere stap in het bemiddelingstraject, zowel theoretisch als praktisch. Dit standaardwerk vertrekt vanuit een unieke driedimensionale conflictanalyse: statisch, dynamisch én persoonlijk. Auteur Willem Meuwissen, één van de toonaangevende bemiddelaars in de Lage Landen, bespreekt duidelijk en in detail hoe conflicterende partijen vanuit de impasse naar de bemiddelingstafel raken. Beginnend bij de bemiddelingsbelofte via het bemiddelingsbeding en uiteindelijk het bemiddelingsvoorstel.

De lezer krijgt een helder inzicht over alle onderhandelings-technische, juridische en praktische aspecten van het bemiddelingsprotocol en het bemiddelingsakkoord. Die worden duidelijk uitgelegd via de klassieke verbintenisrechtelijke analyse. Verder komen de voorbereiding en de opeenvolgende stappen van het bemiddelingstraject uitvoerig aan bod, evenals het functioneren van de bemiddelaar, de taak van de adviseurs en bijzondere aspecten zoals vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en het apart gesprek.  Ook wat nà de bemiddeling gebeurt, wordt uitgebreid behandeld, zoals de homologatie van het bemiddelingsakkoord door de rechter of het nemen van een akkoordvonnis.

Daarnaast maakt de auteur, tevens docent in binnen- en buitenland, een analyse van bemiddeling op internationaal niveau en belicht daarbij de IPR aspecten van het internationaal bemiddelingsprotocol, het internationaal bemiddelingsakkoord en de wijze waarop dit kan worden afgedwongen.

Dit praktisch handboek sluit af met een beschrijving van de caleidoscoop aan hybride conflictoplossingsmethodes die mettertijd van conflictbemiddeling zijn afgeleid. Dit boek bevat een waaier gedetailleerde modellen in meerdere talen. Relevante nationale en internationale wettelijke en reglementaire teksten zijn er eveneens in opgenomen. Alle recente wijzigingen, ingevoerd door de bemiddelingswet van 2018, komen doorheen het boek gedetailleerd aan bod, zoals ook het nieuwe UNCITRAL verdrag.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
396
Taal:
Nederlands

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789403004884
Verschijningsdatum:
18/12/2018
Uitvoering:
Met losse bladen
Afmetingen:
210 mm x 290 mm
Gewicht:
881 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 256 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
MUST-HAVES

Hier bloeit iets

Nu dubbele punten op onze selectie nieuwe titels
MUST-HAVES
Hier bloeit iets
AANGERADEN

Onze cadeautips

voor Vaderdag
AANGERADEN
Onze cadeautips voor Vaderdag
VADERDAG ACTIE

Alleen in onze winkels: kortingsbon van € 10 voor e-books

bij een Vivlio e-reader
VADERDAG ACTIE
Vivlio e-reader + € 10 aan e-books
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.