Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In this present study, antioxidant potential of the methanol extract of the root of Cajanus cajan Linn (MCC¬R) was identified by using 1, 1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) scavenging assay, Reducing power assay, total antioxidant activity test and also by total Phenolic content test. In DPPH scavenging assay the IC¬50 value of the extract was found to be 17.44mig/ml while the IC¬50 value of the reference standard ascorbic acid was 15.06 mig/ml.Total antioxidant capacities of MCC¬R is expressed as the number of equivalent of ascorbic acid 266.7mg/g and the reducing power of MCC¬R increased with concentration of the sample. The amount of total Phenolic 262.31mg/g Gallic acid. These results suggest that the MCC¬R providing potent antioxidant properties and offering effective protection from free radicals. Form this view point, MCC¬R were tested for oral glucose tolerance test (OGTT) in normal mice. The postprandial blood glucose lowering effects of MCC¬R (400mg/kg) were compared to a known type 2 diabetes drug (Acarbose-50mg/kg). The MCC¬R were also tested alloxan (120 mg/kg) induced diabetic mice for 7 days.The blood glucose lowering effects MCC¬¬¬¬¬R (200mg/kg).