• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Oud vasthouden

over vergrijzing, wonen en beleid

Emma Volckaert
Paperback | Nederlands
€ 37,00
+ 74 punten
Levering 2 à 3 weken Haal af na 1 uur in 1 winkel(s). .
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Wanneer mensen ouder worden, neemt de gezondheid en de persoonlijke mobiliteit vaak af. Wonen wordt dan belangrijker dan ooit. Het Vlaamse (ouderen)beleid stuurt sterk aan op ageing in place, maar houdt daarbij geen rekening met de ruimtelijke randvoorwaarden. Hoe ervaren de ouderen zelf hun woonsituatie? Is de woning aangepast aan veranderende noden? Zijn voorzieningen aanwezig en bereikbaar? Is zorg beschikbaar en welke impact heeft de ruimtelijke context op die zorg?Dit boek is het resultaat van een doctoraatsonderzoek. Het steunt op interviews met 199 ouderen met verschillende sociaaleconomische en ruimtelijke achtergronden. Het boek sluit af met een kritische beleidsevaluatie en doet aanbevelingen voor beleid en onderzoek.Emma Volckaert studeerde journalistiek en politieke wetenschappen en werkt sinds 2014 aan de onderzoeksgroep P.PUL – Planning for People, Urbanity & Landscape van de faculteit Architectuur van de KU Leuven.ISBN: 9789463713924 *** Interview Veerle Beel, De Standaard, 4 oktober 2022Emma Volckaert: "Er is dringend nood aan een landelijke campagne die vijftigers, zestigers en zeventigers doet nadenken over waar ze later willen wonen. Dat is belangrijker dan ooit, tot op hoge leeftijd. Als je huis niet toegankelijk is, de buurt niet levendig en je mobiliteit beperkt, kun je maar beter verhuizen. Dat is ons advies: op tijd verhuizen, om je oude dag op een betere plek door te brengen.


Verhuizen veroorzaakt wel stress. Je laat zoveel herinneringen achter die je een gevoel van ‘erbij horen’ gaven. Verhuis dus op tijd, naar een plek die je zelf kiest en die je graag hebt, zodat je je daar ook weer ‘thuis’ kunt voelen."
*** Interview Ann Peuteman, De Knack, 7 januari 2023

Wil je een fijne, onafhankelijke oude dag, dan kun je beter tijdig verhuizen. Dat blijkt uit Oud vasthouden, het doctoraat dat onderzoekster Emma Volckaert bij P.PUL (Planning for People, Urbanity and Landscape) van de KU Leuven maakte. ‘Zodra je de vijftig voorbij bent, zou je al moeten beginnen na te denken waar je wilt wonen als je oud wordt’, zegt ze. ‘Ook om daadwerkelijk te verhuizen, mag je niet te lang wachten. Het is belangrijk dat je aan je nieuwe woning kunt wennen en de omgeving kunt leren kennen voor je daadwerkelijk minder mobiel en zorgbehoevend wordt.’--> Lees het volledige interview

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
312
Taal:
Nederlands

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789463713924
Verschijningsdatum:
24/08/2022
Uitvoering:
Paperback
Afmetingen:
160 mm x 240 mm
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 74 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
MUST-HAVES

Hier bloeit iets

Nu dubbele punten op onze selectie nieuwe titels
MUST-HAVES
Hier bloeit iets
AANGERADEN

Onze cadeautips

voor Vaderdag
AANGERADEN
Onze cadeautips voor Vaderdag
VADERDAG ACTIE

Alleen in onze winkels: kortingsbon van € 10 voor e-books

bij een Vivlio e-reader
VADERDAG ACTIE
Vivlio e-reader + € 10 aan e-books
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.