Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Okra (Abelmoscus esculentus L.) is an important vegetable crop in India with the highest production in the world. Gujarat produces 16 % okra of total Indian production. Morphological attributes like plant height, fruit length, fruit girth, fruit weight, fruit volume and fruit density was measured. Different nutraceutical molecules such as moisture, crude protein, true protein, total lipids, and free fatty acids were measured from okra seeds. Various phytochemicals viz., flavanoids, glycosides, terpenoids, tannins, alkaloids were qualitatively measured. Variation in total protein banding pattern by SDS PAGE was obtained between thirty genotypes. In the present research we have studied eight RAPD and fifteen SSR primers among thirty okra genotypes. The present study indicated a fairly high level of polymorphism with similarity coefficient ranging from 0.39 to 0.88 indicating a fairly wide and diverse genetic base. The genotype Red okra was differentiated among all okra genotypes.