Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The book explains result of a research conducted in 2006 cropping season in Ofla district in southern Tigray (Ethiopia) in research station supported by laboratory. The aim of the research was to see the effect of nitrogen and phosphorus fertilizer rates on the yield and yield components of bread wheat (Triticum aestivum L.). Application of N and P fertilizers significantly (P<0.01) influenced plant height, shoot dry weight at physiological maturity, and tiller number per plant. The variety-P-N interactions were highly significant for grain yield, biomass yield, harvest index, and straw yield. Non-significance difference due to the interaction of P and N with respect to plant height, number of tillers per plant, initial plant stand, 1000 kernels weight ,days to 50% flowering and total soil nitrogen at harvest was observed. The grain and straw N and P contents and uptakes, increased with N and P levels but the apparent recovery and agronomic efficiency of N and P fertilizers decreased with increasing N and P rates in both varieties. In addition grain and biomass yields were significantly and positively correlated with most of the agronomic parameters.