Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
This work is designed to examine the effects of the potential nutritional antioxidants on tissue concentrations of these nutrients and markers of oxidative stress before and after exposure to radiation. From the present study, it can be concluded that different foods containing different types of antioxidant provide a significant protection against radiation-induced sickness, mortality and hematopathological alterations. The exact mechanism of action is not known; however, it may scavenge free radicals produced by radiation and, thus, inhibit radiation-induced damage to the cellular DNA and RNA. Alternatively, it also increases GPx, CAT and SOD levels, reduces radiation-induced lipid peroxidation (MDA) and prevents liver dysfunction and kidney dysfunction. Finally, we recommend people who are exposed to radiotherapy, and all people in general, to consume different sources of variable antioxidants to protect them from any oxidative stress.