Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Soybeans [Glycine max (L.) Merrill] is one of the important protein and world leading oilseed crop. It supplies approximately 65 and 25 % of the world s protein and edible oils respectively. Pakistan is chronically deficit in edible oils, so it is an ample need to find new resource to overcome the shortage. In Pakistan, soybean is cultivated on a very small area due to non availability of high yielding and area-specific adaptable varieties. The present study was conducted to collect germplasm and evaluate the genetic variability and genotype environment interaction to identify the promising and adaptable varieties. Significant genetic variation among genotypes was observed in agronomic traits. Genotype x environment interaction was significant among genotypes and across the locations. The interaction between genotype and location showed significant and non non-significant differences in years. Genotype, location, year and interactions of them showed significant variability. The present study would be informative for adaptability of genotypes and desirable traits could be exploited for crop improvement and developing new varieties.