Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The present project work was undertaken to study the performance of the developed Modified Atmosphere Packaging Technology to increase the shelf life of sapota. The effect of various thicknesses of polyethylene bags, gas proportion and storage temperatures were observed and data were recorded at seven days interval for various physical, biochemical and organeleptic parameters. The study revealed that the shelf life of sapota was increased for 49 days with packed them in 25 µ polyethylene bag under 5% O2 + 10% CO2 mixture and stored at 6 ºC temperature without much changes in physical, biochemical and organeleptic parameters. Sapota can be stored for 35 days for fruits packed in 25 µ polyethylene bag in all gas concentration and stored at 11 ºC and fruits ripened properly during storage. The shelf life was increased for 56 days for fruits packed in 40 & 60 µ polyethylene bags in all gas concentration and stored at 6 ºC but, fruits did not ripen properly. Thus, it is recommended from the study that sapota can be stored up to 49 days during transportation and export with specified storage conditions without much change in its physical, biochemical and organeleptic parameters.