Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The pressmud and bagasse was collected for the composting and its physico - chemical characteristics was analyzed. Bacterial and fungal isolates were identified from the collected pressmud and bagasse. The identified bacterial isolates were Xanthomonas sp., Pseudomonas fluorescens, Escherichia coli and Cellulomonas composti. The identified fungal isolates were Aspergillus niger, Aspergillus flavus, Aspergillus fumigatus, Trichoderma reesei, Fusarium sp., Penicillium expansum and Mucor sp. The bacteria and fungi isolates isolated from the pressmud were screened for their ability to produce cellulase, beta - glucosidase and xylanase. Three isolates (C. composti, T. reesei and P. expansum) were selected based on the efficiency of the production of above mentioned enzyme. The substrate pressmud and bagasse with different treatments was composted for 90 days. The total nitrogen content, phosphorous, potassium, magnesium, calcium, sulphur, zinc, iron, organic content, cellulose, hemicellulose and lignin content were high in CM - 8 (Substrate + Cellulomonas composti + Trichoderma reesei + Penicillium expansum).