Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Lead is an environmental toxic metal, which is capable of causing many chronic diseases. Important sources of lead include pipes, lead containing paints, gasoline containing lead, and the different kinds of canned foods. In the present study lead toxicity and the oxidative stress caused by lead intoxication has been studied. Oxidative stress is a very major effect of lead. The mechanism of lead-induced oxidative stress involves an imbalance between generation and removal of ROS (reactive oxygen species) in tissues and cellular components causing damage to membranes, DNA and proteins. The blood samples from lead exposed and control males were collected and sera was isolated from them. Different biochemical tests were performed on serum by the use of biochemical kits. The results indicated an increase in glucose concentration in lead exposed subjects.