Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Mung bean (Vigna radiata L. wilezek) is an important food legume which belongs to the family, Fabaceae (Leguminaceae) and sub family Papilionaceae is extensively grown in humid to arid and semi-arid regions. The ability of Rhizobium bacteria to fix nitrogen from the air (N2) in symbiosis with legumes, huge natural source of nitrogen from the air can be taken up from this symbiotic association. This ability leads to decrease or absence of nitrogen mineral fertilizer application in the field. Therefore, there is need to explore the potential of rhizobia as legume inoculants under agro climatic conditions. Foliar application of NAA is able to control flower drop and improve the flower and fruit setting, nodulation, number of pods per plant, seed yield and harvest index in mungbean with the inoculation of Rhizobium along with NPK application. Inspite of growth regulators spray of certain chemical like potassium nitrate has been reported to play significant role in sources-sink relationship and ultimately increase the harvest index.