• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten

Het werkwoordenwiel

Decraene Elegeert Vercauteren
€ 4,95
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 25 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
of
Ik haal af in
Beschikbaar in 101 andere winkel(s)

Omschrijving

Dankzij dit werkwoordenwiel zijn D/T fouten verleden tijd. Een draaischijf met 4 niveaus waarbij je enkele simpele stappen volgt om bij de juiste vervoeging te komen (voor de tegenwoordige tijd). Dit werkwoordenwiel vervangt alle schema's en is visueel, aantrekkelijk en maakt vervoegen leuk. Het ultieme hulpmiddel tegen D/T fouten. Leverbaar vanaf tweede helft januari.


Yannick Vercauteren, student Secundair onderwijs aan hogeschool Odisee in Sint-Niklaas vond met zijn bachelorproef het ultieme hulpmiddel om geen dt-fouten meer te maken: het werkwoordenwiel. Zo kunnen leerlingen op een leuke manier oefenen op hun vervoegingen. Ook voor volwassenen is het een handig hulpmiddel.


Niet alleen leerlingen hebben het moeilijk met werkwoordspelling, ook heel wat volwassen zijn onzeker over hun vervoegingen. Yannick Vercauteren uit Lokeren vroeg zich in zijn bachelorproef voor de Educatieve bachelor Secundair onderwijs af wat daar de oorzaak van zou kunnen zijn en ontwikkelde een werkwoordenwiel waardoor dt-fouten verleden tijd zullen zijn.


In zijn bachelorproef ging Yannick eerst op zoek naar de oorzaak van werkwoordfouten. Waarom twijfelen we zo vaak over ‘het gebeurt’? Waarom hebben we de neiging om dat met een d te schrijven in plaats van een t? Het antwoord op die vraag is vrij eenvoudig: de vorm ‘gebeurd’ komt nu eenmaal vaker voor. Daardoor schrijven we sneller de vaak voorkomende vormen in de foute context. Het wordt nog moeilijker wanneer er tussen ons onderwerp en ons vervoegd werkwoord nog een heleboel andere woorden staan.


Yannick zocht een praktische tool die leerlingen zou kunnen helpen bij het vervoegen van werkwoorden. Hij wou iets vinden dat alle schema's vervangt, iets praktisch, visueels, iets met vormen en kleuren dat bijblijft en het vervoegen van werkwoorden leuker en interessanter maakt.


Leerlingen starten in het midden van het werkwoordenwiel met de vraag of het werkwoord dat vervoegd moet worden een persoonsvorm is. Ze volgen telkens de bijpassende kleur (gekleurde vormen en bolletjes). De gekleurde vormen moeten overeenkomen voor de juiste oplossing... De focus ligt op werkwoorden die in de persoonsvorm zijn.


Alle info over het onderzoek en de totstandkoming van het werkwoordenwiel schreef Yannick in zijn bachelorproef 'Kan een praktische kijkwijzer voor werkwoordspelling leerlingen helpen om werkwoorden te vervoegen? Het werkwoordenwiel.'

Specificaties

Toon meer

Beoordelingen

Uitgebreide specificaties

Betrokkenen

Eigenschappen

  • Productcode (EAN): 9980000057093