Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Christianne Muusers, specialist in Nederlandse en Europese kookteksten van middeleeuwen tot 1900, verdiepte zich in de kookboeken van Nederlandse keukenmeiden uit de achttiende eeuw.
Deze ware ‘kokkinnen’ kookten feestelijke maaltijden in welgestelde huishoudens, en zij wisten zowel regionale als internationale gerechten - vooral uit de Franse keuken - deskundig te bereiden.
Zuinig waren ze niet, deze achttiende-eeuwse keukenmeiden, en ook niet bang om luxueuze producten in hun recepten te verwerken. Zo gebruikten ze truffels en morieljes, veel boter, eieren en room, kreeften, duiven en kostbare smaakstoffen.
Maak kennis met deze interessante periode uit de rijke Nederlandse kookgeschiedenis.