• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Hemel op aarde

De mooiste verhalen over Père-Lachaise, de beroemde begraafplaats in Parijs

Rob Kemps
Paperback | Nederlands
€ 24,99
+ 49 punten
Uitvoering
Levering 2 à 3 werkdagen Haal af na 1 uur in 4 winkel(s). .
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Parijs-liefhebber Rob Kemps vertelt de mooiste verhalen over zijn favoriete plek in de stad: de wereldberoemde begraafplaats Père-Lachaise

In dit boek neemt Rob Kemps je mee naar Parijs, naar het 20e arrondissement om precies te zijn. Daar is de plek waar hij het allerliefste is: Père-Lachaise. De beroemdste begraafplaats van Frankrijk, en misschien wel van de hele wereld.

We lezen over de Amerikaanse schrijfster Gertrude Stein, bekend uit de film Midnight in Paris van Woody Allen. Rob bezoekt haar huis aan de Jardin du Luxembourg, dat uitgroeide tot een literaire salon waar Picasso en Hemingway de deur platliepen. We lezen ook over Jim Morrison, de legendarische zanger van The Doors, en bezoeken zijn laatste huis in de Marais, waar hij grote plannen had maar niets anders deed dan drinken. En neem Victor Noir, de kritische Franse journalist die op zijn eenentwintigste werd doodgeschoten. Door zijn reputatie en het beeld op zijn graf van Jules Dalou is hij al 150 jaar het vruchtbaarheidssymbool van Frankrijk en wordt het beeld iedere dag nog aangeraakt door de vele bezoekers.

Het gaat over de Nederlandse schilder Karel Appel, die vanaf 1950 in Parijs woonde en daar samen met Corneille aan de weg timmerde; over Georges Rodenbach, de Belgische schrijver en dichter met het allermooiste graf op Père-Lachaise; en natuurlijk over Édith Piaf: haar graf is een bedevaartsoord geworden voor haar talloze fans. Maar er komen ook onbekende verhalen aan bod, zoals de maker van de eerste luchtfoto, de uitvinder van de moonwalk en de schrijver die met een kreeft door de straten van Parijs liep. En vergeet ook niet de Franse president die tijdens een vrijpartij het leven liet.

Er staat nog veel meer in dit rijk geïllustreerde boek: de mooiste wandelroutes, de leukste eettentjes in de buurt, een playlist met de mooiste chansons over de begraafplaats en prachtige foto’s. Hemel op aarde is een ode aan de meest betoverende plek van Parijs, waar Rob met zijn kennis en enthousiasme de lezer deelgenoot maakt van alle bijzondere verhalen die hier voor het oprapen liggen.

In de pers

‘Mijn favoriete verhaal? Ik denk Félix Nadar, een van de eerste portretfotografen ter wereld. Fotografeerde iedereen uit zijn tijd. Van Victor Hugo tot Émile Zola. Hij experimenteerde ook met luchtfotografie vanuit een luchtballon. Dat was eind negentiende eeuw zo’n happening dat er hordes mensen op afkwamen. Dat werd gevaarlijk, want die ballon zweefde vaak eerst nog geen metertje boven de grond. Dus bedacht hij verplaatsbare hekjes. En zo werd hij en passant de uitvinder van het dranghek. Zoiets vind ik dus mooi.’ Rob Kemps, Het Parool

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
239
Taal:
Nederlands

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789029098977
Verschijningsdatum:
6/11/2023
Uitvoering:
Paperback
Bestandsformaat:
Mass market (rack) paperback
Afmetingen:
172 mm x 218 mm
Gewicht:
592 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 49 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
AANGERADEN

Dé 75 boeken van 2023

voor jou geselecteerd
AANGERADEN
De must-haves van Standaard Boekhandel
KORTING

€ 30 korting

op de Vivlio InkPad 3 e-reader
KORTING
Vivlio InkPad 3 e-reader
EXCLUSIEF BIJ ONS

Bestel de nieuwste scheurkalender met Dorothees Doordenkers

ten voordele van de jongerenbeweging JEZ!
EXCLUSIEF BIJ ONS
Dorothees doordenkers
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.